Labyrint

Westerlee

Wie zijn we

Wie zijn we

Labyrint is een woon / leefgemeenschap in het prachtige dorp Westerlee. Samen met mijn partner hebben we een school aangekocht. In dit prachtige pand gaan we zelf wonen en maken we nog eens 5 appartementen waar mensen met een WLZ (Wet Langdurige Zorg) indicatie in komen te wonen. Allemaal met een verschillende beperking. Vaak zie je nog wel eens dat er leefgemeenschappen zijn waar iedereen hetzelfde mankeert zoals bv. allemaal mensen met dementie of allemaal mensen met autisme. Wij willen nu juist graag dat iedereen iets anders heeft met het idee dat de dove de blinde helpt .Labyrint gaat uit van de talenten van mensen want welke beperking u ook heeft, u heeft ook talenten.

Het idee om dit te gaan doen is in de afgelopen jaren ontstaan en steeds concreter geworden.

Allebei komen we vanuit de gezondheidszorg en het welzijnswerk.

Mede door deze ervaringen gaan we de leefgemeenschap opzetten wat het verschil voor mensen kan betekenen.

Inge heeft jarenlange ervaring in de zorg en het welzijnswerk en meerdere succesvolle projecten opgezet. Nu begeleidt ze  ook mensen met een beperking in de thuissituatie als ZZP’er. Dit werk geeft veel voldoening en het lijkt mij prachtig om dit uit te breiden naar een leefgemeenschap.

 

Motivatie

Op mijn 18 de jaar ben ik min of meer “per ongeluk” gaan leren en werken in de psychiatrie. Ik wist niet goed waar ik aan begon maar had er verrassend veel plezier in. Na enkele jaren in de zorg,  ging er nog al wat veranderen en ik had daar moeite mee, alles kwam onder tijdsdruk te staan en er was vaak zelfs geen tijd meer om een praatje met de mensen te maken…..

Leo heeft jarenlang als “maatje” opgetrokken met een voormalige dakloze vrouw en haar helemaal zien opbloeien door hun contact. Daarnaast is hij “maatje” voor een man met een NAH (niet aangeboren hersenletsel) en een alcoholverslaving. Door het contact is de verslaving in de hand te houden en kan een opname worden voorkomen.

 

Motivatie

Na mijn studie geneeskunde wilde ik graag huisarts worden, maar in de tijd dat ik afstudeerde was er een overschot aan artsen en was er een loting voor de huisartsenopleiding. Na drie keer meeloten en uitloten ging ik wat anders doen en werd ik medisch adviseur voor het Ministerie van Defensie. Daar heb ik een tijd gewerkt, maar uiteindelijk toch de overstap gemaakt naar het particuliere bedrijfsleven……

Wilt u meer informatie?